FC2 vrouwencondoom in pop up-condoomwinkel Try before you fly.

Intro tekst

In samenwerking met de Condomerie is ook FC2 (Femidom) vrouwencondoom beschikbaar in de pop-up store Try before you fly op Utrecht Centraal station.

FC2 Female Condom is een contraceptieve methode die een doelmatige bescherming biedt bij sexueel contact tussen vrouwen en mannen en waarbij de vrouw zorg draagt voor de preventie.

Afbeelding

In de winkel die tot zondag open is, zijn verschillende merken condooms in de vitrine uitgestald. Het team van de Amsterdamse winkel de Condomerie heeft meegewerkt aan het assortiment. Theodoor van Boven, die de Condomerie in 1987 oprichtte, merkt dat de aandacht voor hiv de laatste jaren is verslapt na de schokgolf die de ziekte teweegbracht vanaf de jaren tachtig. ‘Maar ook ter voorkoming van andere ziekten moeten condooms worden gebruikt’, vindt Van Boven. ‘Seksuele hygiëne is zoiets als je handen wassen voor het eten.’

Steeds minder mensen gebruiken een condoom als ze vrijen, terwijl het de beste manier is om je tegen een seksueel overdraagbare aandoening (soa) te beschermen. Volgens Soa Aids Nederland is dat geen goede ontwikkeling.

FC2 Pop-up-shop.JPG Daarom vraagt de stichting in de aanloop naar Wereld Aids Dag (1 december) op ludieke wijze aandacht voor condoomgebruik: met een pop-upstore op station Utrecht Centraal waar je condooms kunt uitproberen en zien welk merk en type condoom het best bij je past.

bron: AD.nl

Om de klanten van dienst te zijn is zijn er een condoomadviseur en een meettool om de eigen maat te checken. ,,Een paskamer zorgt ervoor dat mensen discreet condooms kunnen passen, mochten ze daar natuurlijk behoefte aan hebben", belooft de stichting.

,,Extra groot, klein, dun of dik. Voor mannen, voor vrouwen, voor langer plezier. Met ribbel, nop, vleugel, design, noppen, met een tintelend of juist met een verdovend middel. Welke het beste bij je past, goed beschermt én lekker zit, is voor elk mens anders", zegt Soa Aids Nederland.

Hanna Bos, arts infectieziektebestrijding van stichting zegt dat condoomgebruik niet meer de norm is, ze wil dat de overheid met een publiekscampagne over veilig vrijen komt.

Onder seksueel actieve jongeren daalde het gebruik van condooms van ruim 80 procent in 2009 naar 55 procent vorig jaar. Tegelijkertijd is het aantal gevallen van soa's toegenomen. Van de volwassenen met een losse partner of onenightstand gebruikt ruim de helft van de mannen en 40 procent van de vrouwen geen condoom.